Gecombineerde leefstijlinterventie in de Gelderse Vallei

Gezond eten
Sport & bewegen

STATUS PROJECT

In voorbereiding
In uitvoering
Afgerond
Gezond eten
Sport & bewegen

STATUS PROJECT

In voorbereiding
In uitvoering
Afgerond

Sinds 2019 bieden wij in de Gelderse Vallei de gecombineerde leefstijlinterventie CooL. De GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en eventueel individuele begeleiding om verandering van gedrag te ondersteunen.

Over dit project

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het CooL-programma wordt uitgevoerd door 1 en dezelfde persoon, namelijk de leefstijlcoach. Het CooL-programma kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Dit aanbod helpt patiënten die met leefstijl aan de slag willen gaan om een gedragsverandering te ondergaan.

Bij de start in 2019 waren er slechts 2 leefstijlcoaches in de regio die de patiënten begeleiden bij de GLI. Inmiddels zijn er in de regio 17 organisaties die 1 of meerdere leefstijlcoaches in dienst hebben en CooL aanbieden om patiënten te begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Naast de GLI Cool wordt sinds 2022 ook de GLI beweegkuur in Veenendaal aangeboden door eerstelijns samenwerkingsverband Veenendaal.  

Deel deze pagina