Digitale voedingslijst

Gezond eten
Passende zorg

STATUS PROJECT

In voorbereiding
In uitvoering
Afgerond
Gezond eten
Passende zorg

STATUS PROJECT

In voorbereiding
In uitvoering
Afgerond

Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt gebruik van de digitale voedingslijst. Hiermee kan real-time gemeten worden hoe het gaat met de inname van voedingsstoffen door patiënten. Verpleegkundigen kunnen hierdoor snel bijsturen, bijvoorbeeld door het aanbieden van een extra (eiwitrijk) tussendoortje.

Over dit project

Met behulp van de digitale voedingslijst kunnen de diëtisten hun behandeling beter afstemmen. De voedingsinname van de patiënt komt namelijk direct in het elektronisch patiëntendossier te staan, zodat zorgverleners hier beter inzicht in hebben.

Verpleegkundigen kunnen hierdoor gedurende de dag bijvoorbeeld beter zien hoe het met de eiwitinname van de patiënt staat. Ze schatten dan in of de patiënt nog wat extra moet bestellen. Dat is echt maatwerk. De voedingsinname wordt ook besproken met de arts.

De voedingsinname bijhouden

De digitale voedingslijst is een onderdeel van het maaltijdservicesysteem Zorg met Goede Voeding van Ziekenhuis Gelderse Vallei, waardoor de maaltijd automatisch in de lijst staat. Naast de geleverde maaltijden en tussendoortjes die besteld zijn, kunnen ook de meegebrachte maaltijden vanuit thuis of de sondevoeding geregistreerd worden. Op die manier ontstaat er een volledig beeld van de werkelijk gegeten hoeveelheid en de hoeveelheid in calorieën en grammen eiwit.

Deel deze pagina