20-04-23

Cheque voor Kika bij de SAM School Olympiade

Een frisse start van de 32e SAM School Olympiade op donderdag 20 april op sportpark Peppelensteeg in Ede. Meer dan 2100 leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van het Edese basisonderwijs genoten van de groots opgezette sportdag van Sportservice De Vallei. Wethouder Peter de Pater en Juvat Westendorp verzorgden een flitsende opening. Burgemeester René Verhulst kwam bij de sluiting om een cheque te overhandigen aan Kika. Kinderen en scholen was vooraf gevraagd om voor het goede doel in actie te komen.

Een dag eerder kwamen al meer dan 1000 kinderen van de groepen 4 en 5 in beweging bij de SAM Junior Olympiade. Bij de Schoolsport Olympiade maken de leerlingen in vier rondes kennis met verschillende sporten en cultuur. De SAM School en Junior Olympiade maken deel uit van de Koningsspelen. Drie jaar was het evenement niet mogelijk.

Mascotte SAM liep samen met Kika de hele dag rond op het sportpark en ging met menig leerling op de foto voor een selfie. SAM de wasbeer is de mascotte van Sportservice De Vallei voor alle sport- en beweegactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. SAM wil kinderen kennis laten maken met alle beweegvormen en een sport- en cultuurdag als deze past daar perfect bij.

Cheque

Bij de sluiting werd door burgemeester Verhulst het bedrag bekend gemaakt dat was opgehaald voor Kika. Een cheque met een bedrag van maar liefst € 5.476,95 kon overhandigd worden. Voor de school die relatief het meest had opgehaald wacht en leuke prijs, beschikbaar gesteld door Bronsport. Dat wordt volgende week bekend gemaakt.

De SAM Junior en School Olympiade is niet mogelijk zonder de medewerking van sport- en cultuuraanbieders, honderden vrijwilligers, de inzet van het Dulon College en sponsoren. Zij maken het mede mogelijk dat de kinderen twee fantastische dagen hebben beleefd.

Burgemeester René Verhulst overhandigde bij de sluiting van de SAM School Olympiade een cheque aan Kika. Basisscholen was gevraagd in actie te komen voor het goed doel. Een bedrag van maar liefst € 5.476,95 kon overhandigd worden. Foto: Ted Walker
Deel deze pagina