11-04-23

Basisscholen in regiogemeenten krijgen ‘Menukaart voedseleducatie’

Scherpenzeel, 151122 Basisschool De Dorpsbeuk start met pilot Keukenkanjers . De leerlingen van groep 6 van Basisschool De Dorpsbeuk uit Scherpenzeel bezochten vandaag Tuinderij ’t Struykgewas.

Gezonde voeding en een gezonde voedselomgeving zijn belangrijke thema’s in Regio Foodvalley. Het is belangrijk dat kinderen weten wat gezonde voeding is en waar ons eten vandaan komt. Voor lang niet alle kinderen is gezond en duurzaam eten een vanzelfsprekende en bewuste keuze. We willen de kennis over gezonde en duurzame voeding overbrengen bij de kinderen in het basisonderwijs in de regio. Samen met de organisaties Jong Leren Eten-Gelderland en -Utrecht hebben wij het beschikbare lesaanbod over gezonde voeding samengebracht. Deze lessen zijn verzameld in de “Menukaart voedseleducatie Regio Foodvalley’.

De menukaart helpt de basisscholen om les te geven over smaak, gezonde voeding, voedselproductie, bewust kiezen en voedsel bereiden. Regio Foodvalley wil het de scholen zo makkelijk mogelijk maken om op een leuke manier aandacht te besteden aan gezonde voeding binnen de lessen (aansluitend op de kerndoelen), een projectweek, of in de vrije ruimte. Belevend leren is hierbij erg belangrijk. Alle aspecten van voedseleducatie komen aan bod, van het groeien en kweken, tot aan het bereiden en eten van je voedsel én wat gezonde voeding nu eigenlijk is en wat voor effect het heeft op jou en je omgeving.

De menukaart biedt een overzicht van wat er landelijk en in de regio is te vinden op het gebied van lesaanbod, welke subsidieregelingen er zijn en de contactpersonen in de regio.

Download: de ‘Menukaart voedseleducatie Regio Foodvalley’.

Deel deze pagina