Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezond en duurzaam voedsel, júist voor mensen in kwetsbare posities

17 maart, 2023 - 09:30 - 13:00

Inspiratiebijeenkomst

Door snel toenemende armoede is het voor een groeiende groep mensen lastig om aan gezond en duurzaam voedsel te komen. Onder andere gemeenten worstelen met deze uitdaging. Gelukkig groeit het aantal initiatieven op lokaal niveau dat zich inzet voor gezond en duurzaam voedsel voor mensen met weinig geld. Denk aan voedseltuinen gerund door vrijwilligers, zorgboerderijen die aan de voedselbank leveren, kookinitiatieven met vluchtelingen of voedselcoöperaties in kwetsbare wijken. In deze initiatieven is veel ervaring met wat wel en niet werkt. Welke lessen kunnen we hieruit trekken? Hoe kom je tot een goede samenwerking tussen lokale initiatieven en de gemeente? Hoe kan voedselbeleid bijdragen aan bredere gemeentelijke doelen zoals het verkleinen van gezondheidsverschillen? En hoe zorg je voor een echt inclusief voedselbeleid?

Wat gaan we doen op 17 maart?

We wisselen good practices uit met gemeenten en lokale initiatieven die voorop lopen. Ook bieden we beleidsmakers inspiratie voor het verbinden van inclusief voedselbeleid met andere opgaves en initiatieven van onderop. Dit doen we onder andere door een panelgesprek met verschillende gemeentes, lokale initiatievencarroussel, 3 deelsessies.

Specifiek gemeentes, lokale voedselinitiatieven, zorgboeren, voedselbanken, voedselraden nodigen we graag uit voor deze bijeenkomst.

Bezoek de website voor meer informatie en aanmelden

Gegevens

Datum:
17 maart, 2023
Tijd:
09:30 - 13:00

Locatie

Landgoed Zonneoord
Zonneoordlaan 17
Ede,
+ Google Maps