Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Edese wandeluitdaging

9 mei, 2023 - 09:00 - 10:30

Wandelen, bijna iedereen kan het. De wandelschoenen aan en lekker naar buiten. Genieten van de omgeving, heerlijk ontspannen en toch gezond in beweging zijn. Om inwoners van de gemeente Ede, met of zonder gezondheidsproblemen en elke leeftijd, te stimuleren op pad te gaan organiseert Sportservice De Vallei, samen met Malkander en de Bas van Goor Foundation de Edese Wandeluitdaging. Twintig weken wandelen in groepsverband vanaf 9 mei. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis.

Wandelen is een gratis medicijn

Wandelen is goed voor de gezondheid, het is ontspannend en gezellig. Door regelmatig te wandelen zit je lekkerder in je vel en verbetert de conditie. Wandelen helpt om diabetes beter onder controle te houden en het kan het medicijngebruik verminderen. Wandeluitdaging Ede wordt gefinancierd door de gemeente Ede en Menzis en volgt het programma van de Nationale Diabetes Challenge, een wandelprogramma van 20 weken van de Bas van de Goor Foundation. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die nog niet gewend zijn om te wandelen. De wandelingen worden langzaam opgebouwd, zodat iedereen mee kan doen.

Wandellocaties

De wandelingen worden in drie wijken in Ede en in Lunteren gehouden en gaan in de week van 9 mei van start. Vanaf de Wiekslag in Ede elke maandag om 10.00 uur. Vanaf het Westhoffhuis in Lunteren elke woensdag om 9.00 uur. Op donderdag starten de wandelingen om 9.30 uur vanaf het Kernhuis en Buurthuis de Meerpaal in Ede.

Meedoen en informatie

Kijk op https://www.sportservice-ede.nl/edese-wandeluitdaging/ voor meer details over de wandelingen, contactpersonen en om aan te melden.

Gegevens

Datum:
9 mei, 2023
Tijd:
09:00 - 10:30